SKAB DIN EGEN WHISKY HISTORIE

Bliv ejer af dit eget whiskyfad hos Destilleriet Braunstein. Kom forbi og hils på fadet med jævne mellemrum og prøvesmag din whisky under modningen. Du afgør selv, hvornår det er tid til at flaske og fylde barskabet med din egen unikke whisky!

Vælg dit drømme fad
Du kan blive ejer af dit eget Braunstein whisky fad. Fadet er på 30 liter, og vi anbefaler, at du lagrer whiskyen mellem et og tre år. Hvert fad består af træ fra større fade. Vi tilbyder et stort udvalg af forskellige fade: Bourbon, Olorosso sherry, Sherry PX, Portvin, Sauternes, Marsala, Caribian Rum eller Calvados.
Valget er dit. Vi giver gerne et godt råd!

Vælg dit drømme fad
Bourbonfade er langt de mest almindelige til lagring af whisky. Foruden en flot gylden kulør giver det whiskyen duft og smag af vanille og karamel.
Fine spanske Oloroso sherryfade skaber dyb, gylden og næsten tawny rød farve i whiskyen. Smagen bliver vedholdende og med masser af rosin, valnød, chokolade og tørret frugt. En klassisk sherrytung maltwhisky.
Lagring i gamle romfade fra Caribien giver en blød og sødere whisky. Smagen har en god fylde med noter som toffee, kanel, abrikoser og chokolade. Afslutningen vil hente smag af sødme og rosiner fra romfadene.

Røget eller ikke-røget
Indenfor maltwhisky skelner vi mellem to forskellige recepter. Du vælger mellem en delikat, let frugtig, urøget variant eller en mere robust, røget variant. Har du whiskyinteresserede venner, kan I jo passende slå jer sammen og købe to fade med hver sin recept.

Forlagring
Vi forlagrer den alkohol, som bliver til din whisky. Den har allerede lagret i minimum 3 år på store fade, før du får den over i dit eget 30 liters fad. Din whisky bliver såkaldt Double Wood, fordi den får lejlighed til at tage smag fra to forskellige fade. Forlagringen giver bedre smag i din færdige whisky, fordi den modnes mere nænsomt i store fade end i de små. Samtidig tilfører du selv intensitet og tyngde i smagen gennem dit valg af fad, hvor alkoholen bliver til din egen unikke whisky.

Prøvesmagning
Du får rig lejlighed til at følge modningsprocessen og prøvesmage dit fad. Vi anbefaler, at du gør det hvert år. Selvfølgelig er du velkommen på Destilleriet Braunstein, men hvis det er mere bekvemt, sender vi gerne prøverne til dig.

Flaskning
Når du som fadejer beslutter, at whiskyen har nået toppen, så er det tid til flaskning. Ønsket om flaskning bestilles på Braunsteins fad web, hvor du også kan lave en personlig etiket.